Το Φεστιβάλ Δράμας μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Ωραία, έχεις γυρίσει την πρώτη σου ταινία μικρού μήκους ως ανεξάρτητος παραγωγός ή σκηνοθέτης, μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, ξεπέρασες όλα τα προβλήματα χρηματοδότησης που πιθανόν υπήρξαν και… είσαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει και κάποιος να τη δει γιατί αυτό είναι το νόημα του να γυρίζεις μια ταινία, η αλληλεπίδραση του δημιουργού με τον θεατή είναι το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές. Η συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους είναι ο κύριος τρόπος για να γνωστοποιήσεις την ύπαρξη της ταινίας σου και να αρχίσει να συζητιέται στους κύκλους του κινηματογράφου, κάτι που ελπίζεις ότι θα δώσει ώθηση στην καριέρα σου.

Ίσως να είναι ακόμη λίγο νωρίς γι’ αυτό, αλλά έχεις κάθε δικαίωμα να ελπίζεις ενδόμυχα ότι θα τη δουν και κάποιοι εκπρόσωποι μιας εταιρείας διανομής ταινιών μικρού μήκους ή κάποιος ιδιοκτήτης ενός ιστότοπου ή ενός καναλιού που ψάχνει απεγνωσμένα για πρωτότυπο περιεχόμενο. Οι πάροχοι βίντεο ενδιαφέρονται για μικρού μήκους ταινίες, καθώς είναι πολύ ευκολότερο να τις κατεβάσει ή να τις κάνει streaming κάποιος στο κινητό του από μια ταινία με κανονική διάρκεια, προς το παρόν τουλάχιστον.

Το Φεστιβάλ της Δράμας

Μεταξύ των πολλών ανάλογων φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο εξέχουσα θέση κατέχει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, ένα σημείο συνάντησης για κινηματογραφιστές και επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται κάθε Σεπτέμβρη, έχει διάρκεια έξι ημερών και οι κύριες αίθουσες προβολής είναι το Δημοτικό Ωδείο και ο κινηματογράφος Ολύμπια, στη Δράμα, την όμορφη βορειοελλαδίτικη πόλη.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι η πιο γνωστή τέτοια διοργάνωση σε όλη τη Νότια Ευρώπη και όσοι καταφέρνουν να διακριθούν και να τους γίνει απονομή κάποιου από τα βραβεία του, αποσκοπούν βάσιμα σε κάποια διάκριση στα European Film Awards.

Το Φεστιβάλ της Δράμας περιλαμβάνει ένα διαγωνιστικό τμήμα, με συμμετοχές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διαλέξεις, masterclasses, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις που επιτρέπουν την δικτύωση των ανθρώπων του χώρου.